"MedPlaNet - retea de plante medicinale pentru cresterea avantajelor comparative a zonei transfrontaliere Calarasi - Silistra pentru dezvoltare durabila"

 • Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, contract nr. 69914/14.10.2010, acronim MedPlaNet
 • Perioada de implementare: octombrie 2010 - aprilie 2012
 • Institutia coordonatoare: INCDSB
 • Rezumatul proiectului:

  MedPlaNet se desfasoara in parteneriat cu doua institute nationale din Bucuresti (IMMA si ICCF) si doua entitati din Bulgaria ( ARCI-Silistra si New Century) avand ca zona de implementare regiunea transfrontaliera Calarasi- Silistra. Obiectivul principal este crearea unui suport de dezvoltare economica si sociala al zonei folosind potentialul plantelor medicinale, aromatice si al produselor naturale in realizarea de noi afaceri. In cadrul proiectului MedPlaNet se va crea o identitate regionala cu ajutorul unei retele de cultivatori si procesatori de plante medicinale si aromatice. Membrii acestei retele vor beneficia de cunostintele furnizate de institutele de cercetare, se vor inscrie intr-o baza de date si vor fi in permanenta instruiti in cadrul unor conferinte si training-uri realizate online.

  Institutul coordonator al proiectului (INCDSB) va constientiza in cadrul unor conferinte autoritatile publice din zona de implementare a proiectului despre potentialul plantelor medicinale si al produselor naturale. In cadrul acestui proiect se va realiza un studiu referitor la plantele medicinale din zona Calarasi-Silistra si un inventar al tehnicilor si tehnologiilor de cultivare al acestora. In sprijinul cultivatorilor si procesatorilor de plante medicinale si aromatice se va elabora o strategie de marketing. Pentru demonstrarea modului de cultivare, recoltare si procesare a plantelor medicinale se vor realiza doua culturi pilot in Judetele Calarasi si Silistra.

  Proiectul MedPlaNet va derula activitati care vor contribui la dezvoltarea economica in mediul rural din zona transfrontaliera de implementare. Cultivarea plantelor in general si a plantelor medicinale si aromatice in special este un factor important in dezvoltarea durabila si in protectia mediului.

 • Website: Pagina proiectului